Nieuws

520 deelnemers bij de 18-de AH Parel van Drenthetocht.

W3Onder ideale weersomstandigheden hebben ruim 500 fietsers zich vermaakt in de bossen en op de hei van Havelte. De route uitzetters hadden weer een aantal mooie stukjes route gevonden, samen met het prachtige weer zorgde dat voor het grote succes. Fietsen wordt dan een groot genot in Zuidwest Drenthe.

Bij het vertrek op sportpark "De Meerkamp" was de aanwezigheid van Friso Berkhout van Meesters Tweewielers uit Staphorst een goede zet. Hij had het druk om iedereen goed op pad te helpen.

De tocht ging eerst richting Havelte Oost waar de mooiste stukjes natuur opengesteld waren voor de MTB-ers en later richting Darp en Havelterberg. In het eerste gebied wordt binnenkort een nieuwe MTB route geopend. In goed overleg met de werkgroep Holtingerveld en de toestemming van verschillende eigenaren is er een vaste route uitgezet. Daardoor kun je nu ook georganiseerd fietsen in het Holtingerveld.

Onder de deelnemers waren ook zo'n 30 deelnemers van de training mountainbiken voor opstappers. Een initiatief om meer volwassenen enthousiast te krijgen voor het mountainbiken. De EHBO had een hele rustige ochtend. Wat verder opviel was de verzorging. Er waren een verzorgingspost bij de Schaapskooi en een halverwege de 45 km lus, die waren rijkelijk voorzien van eten en drinken. Dankzij sponsoring van Abe Brouwer uit Havelte en Van Dijk uit Zwartsluis was het smullen geblazen.

Na afloop was de kantine van Voetbalvereniging Havelte goed gevuld, de snert en gebakt ballen vonden prima hun weg. De MTB vereniging kan met zo'n 30 vrijwilligers terug kijken op een zeer geslaagde toertocht. Ruud en Ineke maakten veel foto's klik hier om ze te bekijken.

w2

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 

  • di 15 september - sluitingsdag

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu