Nieuws

Dinsdagavond jeugd wintertraining

opdrukken jeugdOok deze winter kan de jeugd weer aan de conditie en vaardigheden werken. Alle kinderen tussen de 8 en 16 jaar kunnen meedoen aan de wintertrainingen op dinsdagavond van 6 oktober tot en met eind maart. De trainingen zullen plaatsvinden bij Sportinn in Steenwijk (http://www.sportinnsteenwijk.nl). Sportinn sponsort het Visscher Holland team (https://www.facebook.com/VhCyclingTeam?fref=ts) al een aantal jaar en daarom kan onze jeugd tegen een gereduceerd tarief een halfjaar sporten op de dinsdagavond. Onze nieuwe sponsor, Osteopathie van Tintelen (http://www.osteopathiesteenwijk.nl) zorgt er zelfs voor dat het voor onze jeugd helemaal kostenloos is.

Manuel van Tintelen, onze jeugdtrainer op de dinsdagavond, is osteopaat en fysiotherapeut en zal samen met de andere dinsdagavondtrainers de avond verzorgen. Omdat Osteopathie van Tintelen ook hoofdsponsor is van WV de Driehoek uit Steenwijk zal de training zowel toegankelijk zijn voor WV de Driehoek leden als MTB Havelte leden.

De avond begint met een zaaltraining waarin aandacht zal worden gegeven aan stabiliteit (Core Stability), kracht (voornamelijk met gebruik eigen lichaamsgewicht, zonder apparatuur) en fysieke basisvaardigheden als balans, evenwicht en behendigheid maar ook aan flexibiliteit en lichaamsbewustzijn. De oefeningen worden zo gegeven dat ze vervolgens thuis ook nog 1 of 2 maal per week herhaald kunnen worden.

Vervolgens kan de oudere jeugd (met een beenlengte die minimaal genoeg is voor een afstand tussen top zadel en as trapper van 71cm) meedoen aan een spinningles waarbij gewerkt wordt aan het uithoudingsvermogen, snelheid en trapfrequentietraining.

De jongsten, maar indien gewenst ook de oudere jeugdleden, kunnen in plaats van de spinningles, meedoen aan eens per 14 dagen een looptraining of een MTB training (verlichting voor en achter noodzakelijk). Tijdens de looptraining zal aandacht worden gegeven aan het uithoudingsvermogen, looptechniek en motorische vaardigheden. Op de MTB zal de aandacht met name gericht zijn op fietsbeheersing en vaardigheidsontwikkeling: ontwikkeling van technische motoriek zoals balans en behendigheid.

De trainingen beginnen om 18.30 uur en duren tot 20.00 uur. Eerst circa 45 minuten zaaltraining gevolgd door circa 45 minuten indoorfietsen of lopen / MTB buitentraining.

Geef je snel op!! Dit kan via trainingen@mtbhavelte.nl want de plaatsen zijn beperkt. Er is plaats voor maximaal 25 deelnemers. Vermeld bij opgave je naam, je leeftijd, je emailadres, of je mee kunt en wilt doen met de spinninglessen (beenlengte) en een mobielnummer voor een te vormen 'groepsapp' waarmee je op de hoogte wordt gehouden van eventuele veranderingen i.v.m. het weer. Na aanmelding en uiterlijk 4 oktober krijgen alle deelnemers aanvullende informatie.

Voor de zaaltraining trek je een korte broek en shirt aan met gymschoenen. Ook breng je een bidon en een handdoek mee. De spinningles kan met je MTB schoenen met SPD plaatjes. Voor de buitentraining zorg je voor een voldoende warm trainingspak of fietsuitrusting en voor de zekerheid een regenjack, met reflectoren (looptraining en MTB) en verlichting voor en achter (MTB). Voor de looptraining zorg je voor hardloopschoenen.

Er is een gelegenheid tot douchen maar er is geen bewaakte (binnen)stalling voor je MTB. Wel is er een mogelijkheid om een 6 tal fietsen in beschikbare bestelbussen te plaatsen. De kleinsten zullen hierbij voorrang hebben. Indien je hier gebruik van wilt maken meld dit dan ook bij de aanmelding.

Mocht je nog vragen hebben neem dan contact op met Manuel van Tintelen via info@osteopathiebaars.nl

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 15 december - Holtinger schaapskudde tocht.
  • za 28 december -...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu