Nieuws

verslag trainingsweekend "Siebert"

1Na afwezigheid van twee jaar meenden we dat het tijd was het trainingskamp opnieuw op de kalender te zetten, met als verandering, dat het kamp voor de jeugd georganiseerd wordt.

Als trainingslocatie was Assen gekozen en als verblijfsaccommodatie twee familiehuizen op de camping "Witterzomer" . de twee locaties waren ongeveer een kleine kilometer van elkaar en een prima uitvalsbasis.

Op vrijdag eind van de middag begint de inloop van de jeugd: kamer kiezen, spullen naar de kamer, fietsen in gereedheid brengen. Dan volgt een woord van welkom, de groepsindeling en de avondrit kan beginnen.3

Na een korte verplaatsing zijn we bij de Baggelhuizer plassen hier is het een walhalla voor de mtb-er, maar voor avondrit kiezen we voor een neutrale rit over de fietspaden en enkele onverharde paden, zodat de eerste energie een klein beetje getempt is. Na terugkomst waren de uitkomsten verschillend, de één ging direct slapen en de ander vond het nog gezellig en ging tot de late uurtjes zichzelf testen hoe lang de oogjes nog open konden blijven.

2De ochtend breekt aan en de begeleiding/ catering is al weer druk in de weer om de tafel te dekken en zo doende iedereen weer te voorzien van een natje en droogje. Na het ontbijt worden de groepen wederom gesplist (een groep BMX en een groep MTB, later wordt dit gewisseld) en wordt koers gezet richting de BMX baan van FC Unitas. Hier was een clinic van 1,5 uur per groep georganiseerd, dit onder leiding van Elroy Kuipers. Aan de gespannen gezichtjes kon je zien, dat het een inspannende en leerzame ervaring was. Aan het einde van de clinic was er nog een kleine wedstrijd waar serieus werd gestreden voor de eer. Het was mooi om te zien met hoeveel vuur en enthousiasme dit werd gedaan. Voor Sacha liep het iets minder goed af. Ze was gevallen na de eerste bocht en na controle in het ziekenhuis werd er een sleutelbeenbreuk geconstateerd. Na terugkomst uit het ziekenhuis heeft Sacha het programma gewoon afgemaakt, zonder het fietsen uiteraard. Wel een teken van doorzettingsvermogen en dat het een heel gezellig kamp was natuurlijk.

Dan volgt de lunch en worden we getrakteerd op lekkere soep welke deels werd aangeleverd door Mevrouw Bakker het andere deel werd door de catering verzorgd. Na de lunch volgt het middag programma en gaan we naar de Baggelhuizerplassen om de MTB-route te fietsen. De route in Assen heeft op zich weinig hoogtemeters, maar alles wat er uit te halen valt wordt hier benut, dus een flinke prikkel voor de renners. voor de kleinste groep was 1 ronde voldoende en de snelste groep maakte 2 ronden, zodat we weer gezamenlijk weer naar de camping konden fietsen voor de inmiddels bereide macaroni.

Direct na het eten werd er koers gezet richting "de Bonte Wever" voor een heerlijk avondje zwemmen en dat was het. Prachtig om te zien hoe de kinderen zich vermaakten, de begeleiders werden beklommen nat gespetterd enz. gewoon heel gezellig.6

Na terugkomst op de camping was het niet lang meer onrustig en konden de begeleiders en de catering een vredige nacht tegemoet zien.

Dan is zondag, het programma laat toe dat we iets relaxter kunnen beginnen.

Na een lekker ontbijt gaan we richting trainingslocatie en gaan we een zo genaamd kaartspel doen.

Er wordt opgesplitst in twee teams, per ronde mogen er van ieder team 5 renners in de ronde zijn deze renners mogen per ronde maar 1 kaart meenemen. de begeleiders hebben twee kaartspellen (blauw en rood) verspreid langs de route en het zoeken kan beginnen. Vele ronden werden er gereden en gezocht, dus ongemerkt toch heel wat trainingsrondjes. Het was een mooie afsluiting van de ochtend en na terugkomst tijdens de lunch waren de meesten wel redelijk uitgeblust.

In de middag is er nog een groep gaan trainen met de MTB, deze moesten hun laatste energie nog even kwijt en hebben geoefend op de drop off. De anderen keken televisie of gingen voetballen.

De tassen waren na de lunch al grotendeels ingepakt en de schoonmaak kon beginnen. Rond 16 uur kwamen de eerste ouders al binnen met emmers enz.om te ondersteunen bij het schoonmaken van de huisjes, dit was geweldig, onze dank hiervoor.

Als afsluiting nog een Hamburger en wat patat en dan huiswaarts.

Wij Herbert, Johan, Janko, Erwin, Miente, Pieter, Rik, Jeroen, Jannie, Bauwina en Henk willen jullie hartelijk danken voor jullie inzet, gezelligheid en we hopen, dat jullie volgend jaar weer mee gaan. We zijn al weer op zoek naar een andere locatie waar we met zijn allen onder een dak kunnen zijn. Klik hier voor alle foto's.

4a

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu