Nieuws

Verslag jeugd Wijchen 7 juni

AfbeeldingAfgelopen zaterdag 7 juni heeft de wedstrijd jeugd van Havelte in Wijchen de generale verreden voor het aanstaand MTB Jeugd NK. De omstandigheden waren dit keer zwaar doordat de temperatuur in de middag tot boven de 25 graden uit kwam, vele renners hadden daardoor tijdens hun race behoefte aan een paar extra slokken drinken en een frisse douche. Het parcours was, met name vanaf categorie 4 zeer uitdagend, steile beklimmingen werden afgewisseld met zeer technische afdalingen. Met name bij de hogere categorieën kwam er menig door de klei bruin gekleurde renner voorbij die tijdens een technische steile afdaling een duikeling had gemaakt.

IMG 8308 IMG 8312

 

De Havelter jeugd was hier present met in categorie 1;  Lars Smit en Job Weijdema. Lars was hier druk in gevecht met twee concurrenten die hij helaas door een val tijdens zijn inhaal manoeuvre moest laten gaan, hij eindigde op een 8e plek en Job wist op een mooie 11e plaats te eindigen. IMG 8302In Cat. 3 stonden Jalien Timmerman, Xander Drogt en Bart Kortleve aan de start de ander Havelter categorie 3 renners gaven dit keer de voorkeur aan het NK racefietsen in Zeeland. Bart wist, net als de week ervoor, weer op een eerste plek te eindigen maar nu met een voorsprong die dubbel zo groot was. Xander behaalde een 14e plek en Jalien eindige als 31ste. In Cat. 4 was het de beurt aan Brian de Vries en Ruben Kortleve. Het parcours kreeg er nu een paar zeer technische elementen bij maar daardoor lieten Brian en Ruben zich niet door uit het veld slaat. Brian behaalde hier een zeer mooie eerste plaats. Ruben werd toch nog 16e ondanks dat hij in zijn laatste ronde tijdens zijn inhaal actie werd afgesneden, op de grond kwam te liggen en nog drie rijders voor moest laten gaan. In Cat. 5 ging Daphne de Vries van start. Daphne reed een heel solide race en kroop steeds verder naar voren met als resultaat een 3e plaats bij de meiden. Als laatste ging Yvar Kortleve van start. Yvar laat de laatste wedstrijden al zien dat hij elke keer weer een stapje vooruit gaat, ook dit keer heeft hij weer duidelijk afstand genomen van renners waar hij anders achter zat, hij eindigde dit keer op een knappe 14e plek.

Toch weer een mooi resultaat voor Havelte, drie podium plaatsen twee eerste en één derde plek.

IMG 8317 IMG 8322

Nu op naar het NK op 14 juni op ons eigen vertrouwde trainingsterrein, podium plekken voor Havelte gaan er zeker komen maar hoe ze verdeeld worden gaan we zaterdag zien!!

Met dank aan Pieter Kortleve voor het verslag en de foto's

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu