Nieuws

Verslag Beesel 30 mei jl.

Prachtig weer en super locatie! Het leek wel fietsen op de camping! Het tentenkamp lag mooi centraal tussen het parcours en de finish dus alle sporters konden optimaal worden gevolgd tijdens hun prestaties door de aanwezige supporters. Het parcours deed wel wat denken aan ons 'eigen' terrein; zand, wortelpaden en een paar flinke klimmers en dalers. Kortom onze jeugd weet daar wel raad mee en dat bleek wel!beesel 2

In de jongste categorie startten in het Havelter tenue Lars Smit en Jette de Groot. Voor Jette was dit de eerste MTB wedstrijd en die was niet zonder succes! Direct een podium plaats voor Jette. Gefeliciteerd met je tweede plaats bij de meisjes.
Ook lars heeft goed gestreden en werd 6e jongen.

In categorie 3 deden mee Xander Drogt, Julius de Groot, Jalien Timmerman, Isa Boverhof, Bart Kortleve en Bjorn Hommes. Bart bereikt na de hele wedstrijd op kop te hebben gelegen als eerste de eindstreep en behaalde, helaas in afwezigheid van Miguel, daarmee de eerste plaats! Bjorn kwam helaas net te kort voor het podium en werd 4e. Ook Xander kan trots zijn op zijn prestatie, hij werd 13e jongen. Isa ging als 8ste meisje over de finish en Jalien als 5de.

Tibor Del Grosso werd 1e in categorie 4 en Brian de Vries haalde daarin de 2e plaats. Ruben Kortleve had in de eerste rondes iets teveel van zijn krachten gegeven in de strijd met zijn concurrenten en moest dat flink bezuren in de laatste ronde. Hij behaalde uiteindelijk de 23ste plek bij de jongens. Voor Julius de Groot was dit net als zijn zusje de eerste MTB wedstrijd,  helaas werd het voor hem eentje met flinke pech. Hij heeft de race niet af kunnen maken omdat hij een lekke band reed.

beesel 5Daphne de Vries reed net als haar broertje een heel goede race. Ze werd 4e Bij de meiden en 15 overall in categorie 5. Mogelijk was dit resultaat mede te danken aan de relaxte camping vakantie van de familie De Vries?!

Als laatste van de Havelter club reed Yvar Kortleve in categorie 6. Hij reed een strakke race maar moest net in de laatste ronde zijn rivaal van de wedstrijd laten passeren. Hij eindigde nog steeds op een nette plaats, werd 18e, en schuift daarmee weer een stukje op in het klassement.

Het was een zeer geslaagde dag voor de leden van de Havelter MTB club!

Op naar de 7e wedstrijd van dit seizoen die op 7 juni in Wijchen van start gaat.

Met dank aan Pieter voor het verslag en de foto's

beesel 4

beesel 3 beesel 6

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu