Nieuws

Bestuursbericht. No 4, mei 2014

bestuurBeste leden, op donderdag 14 mei heeft het bestuur vergaderd. De bijeenkomst was bij Ruud Smeenk in Havelte. De volgende punten zijn besproken:

 • Het ledenaantal per 15 mei is 485 leden.
 • Herbert van Brussel heeft een leuke ervaring gehad met het fietsen voor een goed doel: Hij heeft samen met een loopteam van de Gemeente Westerveld mee gedaan aan een loop van Havelte naar Haren. Defensie had deze nachtactiviteit opgezet met als doel geld bijeen te lopen voor een spierziekte. Herbert is als begeleider meegegaan en heeft de lopers begeleid. Daarnaast heeft hij ook nog enkele stukken hardgelopen. Geké Kiers, lid van de Gemeenteraad, was de grote stimulator en Herbert heeft het gezellig en leuk gevonden. Misschien rollen daar wel nieuwe contacten uit.
 • Ideeën van leden: we hebben enkele ideeën besproken over een eigen clubhuis, een oefenbaantje ergens in ons gebied en de gevolgen van fotografie voor de regelgeving. Het bestuur vindt het geweldig dat leden meedenken. Prima en daarvoor dank. Inhoudelijk hebben we voor stappen op de korte termijn gekozen: probeer een bike park te creëren nabij de schaapskooi. Dat zou een prima vertrekpunt kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van de vereniging. Dit is dan tevens oefenbaan en circuit. Voor het clubhuis hebben we in het verleden al gesprekken gevoerd met FDS. Zij zijn bereid zaken met ons te doen. Dit wordt allemaal uitgewerkt. M.b.t. fotografie zijn wij nog niet zover om daar veel meer werk van te maken dan dat we nu al doen. Tot slot, willen we graag de tweede MTB route Havelte Oost realiseren. Een lang gekoesterde wens. Dat lijkt ons voor eerst wel even genoeg.
 • We hebben veel tijd gestopt in het praten en werken aan de Nederlands Jeugdkampioenschap MTB op zaterdag 14 juni. Als bestuur zijn wij heel blij met RABOBANK Zuidwest Drenthe, die als hoofdsponsor is aangetrokken. Naast de kampioenschappen gaan we een dagprogramma maken met fietsen voor de Jeugd. 's middags vindt tevens de RABOBANK dikkebandenrace op het terrein plaats. Wil je mee doen lees dan de flyer op de site.
 • Jeroen van Werd heeft de trainerscursus van de NTFU gevolgd. Wij hopen dat zijn initiatief navolging krijgt. De cursus wordt in Appelscha afgesloten en wij duimen dat Jeroen slaagt. Eigenlijk weten we wel dat hij met lof en trompetgeschal zal slagen. Toppertje!
 • MTB route in Havelte Oost. Er ligt een concept route voor Havelte Oost en we hebben groen licht. Direct na de zomervakantie rollen we dit uit om voor de AH Parel toertocht de route gereed te hebben. Wordt vervolgd.
 • Clubkampioenschappen, zaterdag 17 mei en woensdag 18 juni. Doe mee en ga gezellig fietsen. Lees ook de oproepen op de site.
 • Beleidsplan 2014-2016. We nemen de stand van zaken door. Dit najaar komen we met een aangepast beleidsplan. Hoofdzaken zijn de keuzes zoals we die al jaren vanuit onze doelstelling halen: de jeugd, de route en het aanbod aan wedstrijdsport. Maar we gaan er twee blokjes bij maken en dat zijn de ideeën op korte en wat langere termijn. Welke suggesties liggen opgeslagen in de toekomst van de club? Heb jij al ideeën laat het ons weten.
 • Volgende bestuursvergadering donderdag 19 juni 2014 Uffelte.
 • Heb je bespreekpunten of ideeën, laat het ons weten.
 • Secretaris

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

 • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu