Nieuws

Verslag Rabobank Mountainbike Jeugddag 2012

Afgelopen zaterdag, 29 september, vond weer de jaarlijkse Rabobank MTB Jeugddag plaats op de prachtige locatie van de voormalige Amerikaanse site bij Havelterberg. 23 gegadigden in combinatie met 24 jeugdleden namen deel aan het programma.
Rond 11 uur opende de voorzitter van MTB Havelte Ruud Smeenk de dag en kon het fietsen in groepen beginnen. Gelukkig lieten ze zich niet uit het veld (of bos) slaan door een korte hevige plensbui direct na de start. De rest van de dag liet de zon zich gelukkig ook vaak zien en voelen.

Eén onfortuinlijk jeugdlid werd geveld door een wespensteek, ondanks de goede zorgen van de EHBO is hij voortijdig weer naar huis vertrokken. We hopen dat hij volgende week weer gewoon op de MTB van de partij is. Als begeleiders waren natuurlijk de leden van de jeugdcommissie aanwezig, maar ook enkele enthousiaste ouders en MTB’ers van buiten de vereniging en 8 jeugdleden van de vereniging. Een goede ontwikkeling!

Gedurende het programma kwamen de groepen regelmatig terug naar de tent voor wat eten en drinken, uitrusten of om gebruik te maken van het klimrek in de vorm van een omgewaaide boom. In de loop van de middag werden de deelnemers vermoeider, zeker de jongsten, tijd voor een wedstrijdje als afsluiting.
In drie leeftijdscategorieën werden een paar rondes gereden op een geïmproviseerd wedstrijdparcours. De flessenhals vrij snel na de start en de pittige klimmetjes zorgden ervoor dat het veld snel uit elkaar getrokken werd. Na afloop kregen alle deelnemers een tasje van de Rabobank gevuld met o.a. een bidon en informatie van de vereniging en was het programma afgelopen.

Dankzij de vrijwilligers waren de opgebouwde tenten, de programmaonderdelen, etc. vrij snel weer afgebroken en kon iedereen huiswaarts na een geslaagde dag. Met dank aan iedereen die zich heeft ingezet om deze dag te doen slagen.

Enkele foto’s: fotopagina Klaas Jan Heijs

(gevonden voorwerpen: een bril en een paar armstukken, mail: klaasjan.heijs@gmail.com)

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu