Nieuws

Jeugd MTB Havelte in Cyclocross Nijverdal

De landelijke jeugd competitie MTB 2011 is afgelopen. Voor ouders en kinderen was dat een tijdsbesteding die vrijdags al begon, de fiets nakijken, poetsen, afstellen, fietsenrek op de auto, want dat scheelt zaterdagochtend weer tijd. Dan de zaterdagochtend vroeg op pad, wedstrijd fietsen, prijsuitreiking en weer naar huis en ja dat is toch ook een soort van verslaving, dus met goedkeuring van de kinderen op zoek een nieuwe tijdbesteding.

Deze tijdsbesteding is cyclocross geworden. Het leek de jongens een goed en een leuk plan om te gaan crossen in de winter. Tja, dan kijk je op de kalender van de KNWU en daar staat een wedstrijd in Nijverdal. Er wordt bij de Fam. Mulder gepeild: Gaan jullie ook naar Nijverdal? Ja, wij hebben ons al ingeschreven. Oke, dan gaan wij dat ook snel doen. Deelname is geregeld, vertrektijd vast gesteld.

De wedstrijddag.  Om 8 uur onderweg naar Nijverdal. Het parcours verkennen begint om 9 uur tot 10 uur en we komen om 9 uur aan dus goed op schema. Bij het afladen van de fietsen wordt er door Dennis(vader van Mathijs) lachend aan mij meegedeeld, dat er bij de cyclocross wedstrijden niet meer door de ouders wordt meegefietst met parcours verkennen. Het was voor ons nieuw, dus net als met de ljc de fiets gewoon mee. Dan volgt het inschrijven en daarna het rondje verkennen onder leiding van ondergetekende, want ja ik had de fiets mee. Het was een leuk parcours met een start op gras daarna de bos in met veel klimmen, afdalen en scherpe bochten. Wel een mtb waardig parcours, dat ligt onze fietsers wel, maar hoe is de concurrentie? Wat kunnen we met deze fiets?

Brian start in categorie 2. Op naar de start, maar eerst de keuring. Na de fietskeuring moet de deelnemer in het verzamelvak blijven staan tot de cat. 1 gefinisht is. Dan volgt de start, Brian gaat er als een speer vandoor en gaat als eerste het bos in en houdt deze positie drie ronden vol, maar het moet toch wennen dat schakelen, de stapjes zijn kleiner, dus moet je meer versnellingen terug bij het klimmen en Brian wordt een beetje moe in de benen. Dan wordt hij voorbij gereden door Mathias Kopecky, deze neemt direct wat afstand en Brian probeert het gat te dichten. Dan volgt de bel voor de laatste ronde, Brian fietst nog steeds op tweede positie en wij maken de balans al op, keurig gefietst eerste keer op de cyclo, prima toch. Maar dan komen de fietsers weer uit het bos, het rechte stuk op, tot onze verbazing ligt Brian voorop, Mathias was gevallen bij het inhalen van een achterblijver en werd dus tweede. Voor Brian een super prestatie en mocht hiervoor de eerste prijs in ontvangst nemen.

Mathijs start in categorie 3. Tijdens het opstellen van cat 3 vindt de prijsuitreiking van cat 2 plaats. Na de uitreiking valt direct het startschot voor cat 3 en we zien Mathijs nog net het bos inschieten. Dus voor ons snel het parkoers oversteken en Mathijs aanmoedigen. Mathijs start in een veld met 19 snelle deelnemers, dus voor hem veel werk aan de winkel. De ronden tellen af naar het einde en ook voor Mathijs is het rijden op een andere fiets wennen en hij krijgt met het klimmen de pedalen steeds moeilijker rond en wordt op dat moment ook nog opzij gezet door een medestrijder en hierdoor komt Mathijs ook nog ten val. Zonder schade kan hij zijn rit vervolgen en rijdt de wedstrijd uit op een 15e plaats. Ook voor hem natuurlijk een super prestatie.

Al met al weer een geslaagde wielerdag met veel lol en emotie.

Met de hartelijke fiets groeten,

Henk de Vries

P.S. Ik denk dat er in de toekomst meer vaders mee fietsen met het parcours verkennen bij de cyclocross.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu