Nieuws

Verslag 4e wedstrijd LJC Havelte zaterdag 7 mei

IMG_8778
Een thuiswedstrijd voor onze renners en rensters. Het was een behoorlijk warme dag, de zon was prominent aanwezig en het parcours erg mul en stoffig.

Er verschenen 198 rijders aan de start waarvan 148 jongens en 41 meisjes. Dat het een thuiswedstrijd was, was goed te merken, 21 renners van MTB-Havelte aan de start, 16 jongens en 5 meisjes, elk met hun voornemen om er uit te halen wat er uit te halen valt.

Categorie 1
De wedstrijd van Brian de Vries en Tim Langerhuizen. Brian had niet een hele goede start, maar daar was bij de eerste doorkomst al niets meer van te merken, hij reed als eerste jongen en bleef dit ook. Tim fietste zijn allereerste wedstrijd. Hij was  jarig geweest en was  eindelijk oud genoeg om wedstrijden mee te mogen rijden en dan gelijk op deze hete dag. Tim heeft zijn eerst wedstrijd super gereden, maar was blij om bij de finish te mogen stoppen. Dat dat nog niet helemaal stoppen betekent, maar dat hij nog een aantal meters verder moest om echt af te mogen stappen, was bijna te veel van het goede. Tim kwam als 6e jongen over de finish.

Categorie 2
Een grote opkomst. Mathijs Mulder, Thomas Barneveld, Colin Eikelboom en Hugo vd Heide. Twee debutanten in deze wedstrijd, Thomas en Hugo, rijden een mooie race, Hugo word 15e jongen en Thomas 11e jongen. Mathijs en Colin die al wat meer ervaring hebben, doen ook zeker hun best. Colin blijft wedstrijden een zware klus vinden, maar hij gaat dapper door en eindigt als 12e jongen. Mathijs zet de tanden er in er komt als 6e jongen over de finish.

Categorie 3
Philip Haverman, Tom Pool en Wessel de Vries aan de start. Ook hier twee renners die de smaak van de LJC wel eens wilden proeven. Voor Wessel  was het zijn tweede wedstrijd maar hij vond deze wedstrijd wel erg zwaar, toch eindigde hij als 14e. Tom had het parcours een beetje beter onder controle en werd 9e jongen. Philip liet zien dat hij al meer mat dit bijltje heeft gehakt en kwam binnen op een mooie 6e plaats.

In deze categorie ook Daniel Boverhof. Om de 1 of andere reden reed deze       8-jarige helaas in de verkeerde categorie en dat ook nog in zijn allereerste wedstrijd! Uiteraard geen beginnen aan voor Daniel. Desondanks deed hij flink zijn best. Knap Daniel dat je de strijd aangegaan bent, de volgende keer maar in categorie 1.

Categorie 4
Eindelijk een aantal meisjes die hun kunnen mogen laten zien. Iris Ton en Anne Cossee. Als heren staan Bas Venema en Bram Gras aan de start. Ook Danielle Luning zou aan de start verschijnen, maar Danielle kwam tijdens het inrijden ten val en moest de wedstrijd voorbij laten gaan. Iris en Anne gaan er voor, al moet gezegd worden dat de warmte wel erg warm begint te worden, Iris fietst een hele sterke wedstrijd en wordt 3e meisje, ook Anne haalt er uit wat er inzit, zij mocht als 8e meisje finishen. Bas en Bram  willen op deze thuiswedstrijd hun kunnen ook eens beproeven, Bram eindigt als 22e jongen en Bas komt als 20e  jongen over de streep.

Categorie 5
Iris  van de Pol en Ramon Eikelboom mogen starten. Inmiddels  is het middag en de zon heeft er nog steeds plezier in om mee te doen, voor de toeschouwers heerlijk, maar voor de renners wordt het er niet makkelijker op. Iris heeft duidelijk last van de warmte, maar toch wordt  ze nog 7e meisje. Ramon moest ook deze keer zijn meerderen erkennen en kwam als 11e jongen over de finishlijn.

Categorie 6
Stan Bloemberg en Waling  vd Heide mogen aan de start verschijnen. Waling wil ook eens kijken wat het is om mee te doen met een landelijke wedstrijd. Dat gaat op dit mulle parcours niet op alle plaatsen even makkelijk, een 19e plaats is zijn deel. Stan gaat voor wat hij waard is en wordt 10e jongen.

Categorie 7
Er zijn nog twee rijders van Havelte over en dat zijn Mathilde Spitzen en Jurjan Gritter. Mathilde zit weer lekker op de fiets, heerlijk om geen druk op je schouders te hebben, ze mag als 1e meisje het podium beklimmen. Jurjan Gritter heeft wel zeker een doel voor ogen en dat valt niet altijd mee om deze  ook te halen, hij wordt 5e jongen.

We kunnen op een geslaagde dag terug kijken, al ging niet iedereen met een beker naar huis,  zeker wel met een ervaring rijker. Ik hoop dat door deze ervaring er meer renners zich bij de wedstrijdploeg aan zullen sluiten. We hopen een ieder weer te zien op de volgende wedstrijd in het Orderbos in Apeldoorn en wel op 14 mei aanstaande.

Uitslagen op: http://www.ljc-mtb.nl/wp-content/uploads/2009/10/uitslagen_ljc_havelte.pdf

 

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu