Nieuws

Uitslagen en verslag wintercompetitie 17 maart 2019

DSC06982Zondag 17 februari 2019

Tijdstip: 09.10 uur

Temperatuur: 2 graden boven nul

Locatie voorheen Amerikaanse Basis te Havelte

 

Waarom? De derde ronde van de wintercompetitie!

De fiets van de zoon van de auto halen, zodat hij alvast kan warmfietsen en parcours verkennen. Ik ga terug om hem aan te melden, wat een vrolijkheid en enthousiasme op de vroege morgen achter de inschrijftafel. Keurig geregeld!

 

Terug naar de baan, waar het aardig drukker begint te worden. Het parcours ligt er mooi bij en het is pittig hoor ik een aantal jeugdleden zeggen. Langzamerhand komt het zonnetje erdoor, er wordt geroepen door de starter, opstellen jeugd tot 10 jaar. De dikke jassen worden verruild door de team-/clubkleding. Daar staan ze dan, gespannen gezichtjes, klaar voor de strijd. Nog een slokje en ook de bidon gaat naar de kant. Alle ouders en verzorgers worden verzocht om van de startbaan af te gaan, het fluitje klikt en daar gaan ze.

 

Zelf doe ik een rondje langs het parcours om onze toppers van de club aan te moedigen. Langs de route hoor ik uit alle hoeken, diverse namen voorbij komen. Het zijn de ouders, de broers en zussen die straks mogen rijden, de opa's en oma's, de ooms en tantes, wei was er eigenlijk niet dacht ik nog. De eerste klim nadert, een pittige kan ik u wel vertellen. Een enthousiaste opa zie ik de kinderen omhoog praten: gang houden, en nu schakelen, billen op het zadel....De meeste kinderen redden het om, zonder af te stappen, boven te komen. Vervolgens kan er even worden afgedaald, heerlijk om weer op snelheid te komen en de beentjes even rust te geven. Er wacht nog een klim, ook daar komen de meesten wel boven, zeker in de eerste ronde. Waar je ook loopt over zie en hoor je de super enthousiaste supporters, de steun die de jeugd goed kan gebruiken.

 

Daar is de bel voor de laatste ronde, de laatste energie wordt er nog even uitgeperst. De laatste keer omhoog en de laatste keer omlaag, laatste stukje tot de finish. Daar komt iedereen tezamen, alle jeugd en hun supporters. Het mooie is dan dat alle supporters super tevreden zijn over de wedstrijd, de jeugd zelf heeft zo zijn eigen idee over het verloop. Op weg naar de auto wordt er nog wel geëvalueerd. Ook mijn zoon en ik lopen terug naar de auto om de fiets weer op het rek te zetten.

 

Mijn vraag aan hem, wat gaan we doen? Kijken naar de rest van de club natuurlijk, was de reactie. Bij terugkomst was net de volgende groep gestart. We gaan kijken. Wat gaan ze hard. De temperatuur begint langzamerhand wat te stijgen, dat is te merken in het bos. Het wordt steeds drukker. Er zijn nu niet alleen supporters maar ook gezinnen die de wekelijkse zondag wandeling maken. Ze kijken hun ogen uit. We leggen uit wat er hier aan de hand is in het bos. Leuk om te zien dat ook zij even blijven kijken.


Dan duurt het even voor de laatste groep gaat starten. We zoeken tijdens het inrijden van deze groep een leuke (lees: een van de pittigste) heuvels uit. Hier wordt gestreden door snelsten van de dag. Op deze heuvel zien we de een zonder blikken of blozen omhoog komen, terwijl de andere halverwege moet afstappen. De conclusie van de kant is helder, eerder terugschakelen of met meer snelheid aankomen. Achter ons (buiten het parcours) komt iemand van 13 jaar de heuvel op fietsen, alsof het dagelijkse kost is. Deze gaat zonder erbij na te denken, de 'niet makkelijkste' weg, weer naar beneden. Na de vraag waar hij mee bezig was, was de reactie: 'ach een beetje spelen en trainen'. Dan is het tijd dat er gestart wordt. We wachten op de heuvel tot iedereen is langs geweest en lopen langs de route naar een leuk stukje, een schans. De een na de ander vliegt letterlijk door de lucht, gaaf om te zien. Onderweg kwamen we nog enkele jeugdleden tegen die nu hun vaders aan het supporteren zijn. Blijf in zijn wiel, zet an, er op en er over, horen we uit de hoeken komen. Van wie zouden ze dit hebben?


Wat een geweldige dag was dit, super mooi weer, een bos vol enthousiaste MTB'ers en supporters, maar boven alles: hulde voor de organisatie en de helpende handjes. Deze mensen hebben het weer voor elkaar gekregen om eenmalig ook buiten de normale route te mogen fietsen. Ze houden de stand bij en zorgen ervoor dat het wordt gepubliceerd. Er wordt altijd weer voor versnaperingen gezorgd. De mannen en vrouwen die de route uitzetten en weer binnen halen.
Dan is er nog de afdeling overige zaken, die de hand en span diensten verzorgen. De uren die deze vrijwilligers er in stoppen tijdens en voor de wedstrijd is niet op 10 handen te tellen. Een diepe buiging!

E.B. van langs de lijn..

 

De uitslagen:

Wintercompetitie_18-2__8-10_jr.pdf

Wintercompetitie_18-2__10-14_jr.pdf

Wintercompetitie_18-2__middag.pdf

 

Klassement:

Klassement wintercompetitie

 

 

 

 

 

 

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 15 december - Holtinger schaapskudde tocht.
  • za 28 december -...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu