Nieuws

NK MTB Jeugd 2018

NK 2018 1Zaterdag 22 september was het dan eindelijk zover. De belangrijkste MTB wedstrijd van het jaar zou vandaag verreden worden in Oldenzaal. Het NK Mountainbike jeugd 2018. De organisatie had er een mooi rondje van gemaakt. Bruggetjes, kombochten, rockgardens met meerdere lijnen. Alles zat er zo'n beetje in verwerkt.

Voor MTB Havelte e.o. stonden er 4 renners aan de start. Jens, Steijn, Lars en Bart. Voor Jens en Steijn was dit hun eerste NK op de mountainbike.

Jens mocht het spits afbijten in categorie 1, de start ging niet helemaal lekker waardoor Jens in de achtervolging moest. Dit resulteerde uiteindelijk in een 7e plaats.

In categorie 2 maakte Steijn zijn NK debuut. Hij reed een solide race en klasseerde zich als 16e.

Na de pauze was het de beurt aan Lars in categorie 5. Na enig oponthoud kon er eindelijk gestart worden. Bij de eerste versmalling was er een valpartij waarbij de eersten door konden en de rest bijna stil stond. Lars vocht zich in de wedstrijd steeds verder naar voren en kwam als 15e over de meet.

NK 2018 2Opeens begon het te regenen en te onweren. De starts van cat 6 en 7 werden daardoor een half uur uitgesteld.

Bart starte in categorie 7 en kon gelukkig mooi droog infietsen in de nieuwe Havelte tent. Bij de start zat Bart er goed bij. De gehele race reed Bart in de voorste gelederen. Door de regen was het glibberen en glijden maar Bart wist de streep te passeren op een 5e stek op 1 seconde achter de nr 4.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu