Nieuws

NK jeugd Sittard, 30 sept 2017

modder 1Op deze regenachtige zaterdag was het eindelijk zover... Het Nederlands Kampioenschap MTB in Sittard!!
De dag ervoor was het nog prachtig weer geweest in Sittard; 25ºC en zon. Maar helaas, deze zaterdag lag het parcours er heel anders bij in de regen...
Degenen die de dag ervoor het parcours al hadden verkend, hadden vooral een lekkere en gezellige fietsdag gehad. Maar het echte infietsen kon eigenlijk pas goed gedaan worden op het moment vlak voor de wedstrijd.

justin1Het parcours in Sittard staat bekend als zéér uitdagend. Veel steile hellingen, rockgardens, & drop offs. Maar nu, gezien de weersomstandigheden, kwam daar nog een extra uitdaging bij, nl. de spekgladde modder!
 Tijdens de race bleef het publiek massaal bovenaan de helling staan, bang om naar beneden te glibberen en dan via de bramenstruiken weer omhoog te moeten klimmen. Daarentegen daalde de jeugd deze glibberende hellingen af op de fiets, om daarna (per ronde meer onder de modder) onherkenbaar weer boven te komen.
 Het kwam ditmaal neer op kracht, techniek, uithoudingsvermogen, goed materiaal en doorzettingsvermogen. Dat laatste vooral op de stukken waar met de fiets aan de hand naar boven geklommen moest worden. Al met al kwam het aardig in de buurt van een echte veldrijwedstrijd modder2

Lars Smit kon helaas niet deelnemen vanwege ziekte. Hij was wel een van de mazzelaars die de dag ervoor al aanwezig waren, waardoor hij het weekend gelukkig nog heeft kunnen fietsen. Jammer, maar het was niet anders. Beterschap Lars!
 In categorie 6 verschenen de Havelters Bart Kortleve, Xander Drogt en Isa Boverhof aan de start. De modder spatte in het rond. Gelukkig droeg geen van hen een bril, want fietsen met bril op werd levensgevaarlijk.
 Bart sloot zich meteen aan bij de kop en lag na de eerste bocht op de 5e plek. Het parcours was ongenadig. Tijdens de race werd aan de kop regelmatig van stuivertje gewisseld. Bart slaagde erin zich naar de 2e plek te knokken en wist deze plek tot de eindstreep te behouden! Knap gedaan!
Xander reed een goede wedstrijd. Tot het eind toe bleef hij geconcentreerd en bedwong stijle klimmen op de fiets. Hij eindigde als 19e.
Ook Isa leverde een goede prestatie. Zij werd 8e bij de meiden.

In categorie 7 startten Justin van Heuzen en Ruben Kortleve gebroederlijk naast elkaar. Lang hield Justin Ruben nog in het vizier maar uiteindelijk werd het gat toch groter. Ruben eindigde als 17e en Justin als 20e.
Nadat iedereen weer schoongespoeld en geïdentificeerd was volgde de prijsuitreiking. Op het podium werden door Bart Brentjes "himself" de prijzen overhandigd aan de winnaars en aansluitend werd het Wilhelmus gespeeld voor de nummers 1.podium3
Bart gefeliciteerd met je Zilveren medaille en ook de anderen gefeliciteerd met jullie mooie prestaties!

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu