Nieuws

LJC Bavelse Berg, Breda, 16 september

kortHet was een zaterdag met perfect fietsweer, niet te warm niet te koud en geen regen. Het parcours voor deze dag was uitgezet op een met gras overgroeide oude vuilnisbelt. Dit was de eerste keer dat er een MTB wedstrijd op deze locatie werd georganiseerd, de weken ervoor was hard gewerkt aan maaien van een route en het aanbrengen van een aantal technische elementen, op het hoogste punt van het parcours was een ware drop-off geplaatst en iets verderop was een bomstammen afdaling geplaatst, daarnaast waren en een paar stevige klimmen in het parcours opgenomen het was gelukkig niet te nat, al waren er een paar paden waar de ondergrond nogal zuigend was, waardoor het toch een zwaar parcours werd. Verder was het parcours niet technisch dus de 'wielrenners' waren hier in het voordeel... De paden waren bijna overal mooi breed waardoor het inhalen tijdens de wedstrijd bijna overal goed mogelijk was. Het rondje was niet al te groot waardoor de toeschouwers de renners wat vaker te zien kregen.

 

LarsHelaas kan het toch een beetje tegenzitten. Dat gold voor Lars Smit hij werd hier 29e. Ook Isa Boverhof was niet helemaal tevreden met haar plek. Bart Kortleve keek terug op een geslaagde wedstrijd waar hij als 2e eindigde, maar waar hij nummer 1 toch enkele minuten voor zich moest dulden. xanderOok bij Xander Drogt ging het goed, alhoewel hij het niet erg had gevonden als de wedstrijd iets was ingekort, want de laatste rondes waren zwaar. Xander eindige als 23ste. Ruben Kortleve werd afgesneden bij de start en lag daardoor helemaal achteraan. Hij ging vervolgens op volle kracht zijn plekje in de groep weer terugveroveren, dit ging bij de eerste steile klim goed maar de tol die hij daarvoor betaalde was hoog. Zo hoog dat hij de wedstrijd niet heeft afgemaakt. deelnOok Justin vond het zwaar, maar besloot om, net als Xander, de wedstrijd hoe dan ook tot een goed einde te brengen en werd 22ste.Isa
Het was een wedstrijd op kracht en conditie, en in dat opzicht een goede oefening voor iedereen!

De wedstrijd op de Bavelse Berg was de laatst van 17 Landelijke Jeugd Competitie MTB wedstrijden. In Bavel is tevens het eindklassement opgemaakt en zijn de eerste vijf van elke categorie gehuldigd.
De MTB Havelters zijn hierin als volgt geëindigd:

Cat. 4 : Lars Smit 15e
Cat. 6 : Isa Boverhof 8e meisje (totaal 35e), Xander Drogt 18e en Bart Kortleve 3e (met één punt verschil op no. 1 en 2)
Cat. 7 : Ruben Kortleve 25e en Justin van Heuzen 24e

Voor het volledige eindklassement zie de volgende link: http://www.knwu.nl/mountainbiken/klassementen

podium 1

 

 Komend weekend staat het trainingsweekend gepland en gaat er vast heel hard gewerkt worden om vervolgens op zaterdag 30 september goed voorbereid aan de start te staan op het NK in Sittard.

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 24 mei - sluitingsdag webshop voor...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu