Nieuws

Nieuwsbrief jeugd april 2017

nieuwsbriefApril 2017

 

Beste lezers,

 

Een nieuwsbrief voor de actualiteiten met betrekking tot met name de recreatieve jeugd. De zaterdagmiddag groepen.

De afgelopen periode hebben we een succesvolle kledingbeurs gehad. Ook hebben de kinderen genoten tijdens de paasactiviteit. Paaseieren zoeken in het bos met de fiets of slalommen met het chocolade ei. De trainers hadden leuke dingen bedacht.

Er is een groep jongeren (ca. 10 stuks) welk trainen onder leiding van Frank Veen, e.a.. Specifiek voor de landelijke jeugdwedstrijden. U kunt ze zien strijden op de Havelterberg op 29 april! Deze jongeren rijden het gehele land door, voor de wedstrijden. Voor resultaten zie de website. Vanaf deze plek wensen wij hun veel succes.

Daarnaast is er een groep jongeren die meer wedstrijden rijden in het noorden van het land. Ook hun kunt u zien op 29 april! Succes dames en heren!! Zij trainen op zaterdagmiddag onder leiding van Bernhard Mansier en op dinsdagavond door hem en andere trainers. Deze groep jeugd wil net even iets meer als gewoon trainen. Wil je dat? Laat het weten.

Trainers:

Voor de zaterdagmiddag hebben we er 1 trainer bij: Kees van de Pol. Hij traint op moment met groep 1 mee. Wie komt ons versterken?? Als trainer of begeleider??

Na de zomervakantie wordt het erg krap met trainers, omdat er een aantal stoppen, na jaren training gegeven te hebben.

Zaterdag 29 april:

De jongeren t/m 12 jaar, die niet meedoen met de landelijke jeugdcompetitie MTB op de Amerikaanse basis op de Havelterberg, verwachten wij bij de Dikke bandenrace. Met fiets en helm. Hier gaan we een laagdrempelig wedstrijdje fietsen. Om 14.00 uur is de aanvang. Na deelname, krijg je allen een leuke attentie van de Rabobank. Schrijf je in via jeugd@mtbhavelte.nl . Of 's middags ter plaatse. Dit is de training. Ook is het heel leuk om samen met je ouders bij de andere wedstrijden te kijken.

De oudere jeugd, 13 jaar en ouder, vragen wij om te helpen, deze middag of een ander tijdstip. Wij hebben helaas geen trainer beschikbaar om met jullie op pad te gaan. Consumpties worden verzorgt. Helpen met de dikke bandenrace, opbouwen op de vrijdag ervoor of zondag na de koningscup. Geef maar door, welk dagdeel jouw past. Aanmelden kan via vrijwilliger@mtbhavelte.nl. Dit geldt ook voor de ouders. Zonder uw hulp kunnen we geen succesvolle, leuke club zijn. Meer informatie over de activiteiten, dit weekend, kunt u vinden op de website.

 

Verloting:

Daarnaast willen we zaterdag nog een verloting houden ten bate van de vereniging. We hebben daar natuurlijk prijzen voor nodig .

Het zou mooi zijn dat iedereen een prijsje inbrengt. Dit kan variëren van een overheerlijke zelfgebakken kruidkoek tot een klein samengesteld pakketje, tot een pot snoep of een verrassingspakket voor na de training. Kortom: lang leve de creativiteit, alles is leuk en welkom.

De prijzen kunnen zaterdagmorgen voor 10:00 ingeleverd worden in de tent op het middenterein. Of vooraf bij één van de bestuursleden.

Op deze manier dragen we allemaal een steentje bij en kunnen we samen extra inkomsten genereren voor de vereniging.

We hopen op jullie medewerking.

 

Zaterdag 20 mei: Diever kleurt rood!!

We gaan met z'n allen trainen in Diever. Ook de groep van Bernhard Mansier.

We verzamelen op de parkeerplaats van het Shakespeare theater. Hezenes 3 te Diever. Om 14.00 uur willen we op pad. Dus zorg dat je er bent. Ouders mogen mee, net zoals altijd. Er zal deze middag geen training zijn vanaf de Helomaweg. Rond 15.30 uur hopen we weer terug te zijn op de parkeerplaats.

Wedstrijden:

Je kunt een enkele wedstrijd rijden maar ook meerdere van onderstaande competities:

- 17 mei, 14 juni en 5 juli zomeravondcompetie, op de Amerikaanse basis, houd de website in de gaten voor inschrijving. Zeer laagdrempelig.

- LJC: Landelijke jeugdwedstrijden zijn er dus ook op zaterdag 29 april in Havelte. Wie nog mee wil doen kan zich ter plaatse in laten schrijven. Meer informatie zie www.ljc-mtb.nl/.

-17 juni in Assen bij de Baggelhuizerplas. En wat verder weg in Oss en Den Helder.

- Voor jongeren die in de buurt willen wedstrijden fietsen, zijn er nog de volgende mogelijkheden:

MTB Zomercup Noord 2017, om en nabij de 20 deelnemers per categorie.

Meer info op onze website en KNWUnoord.nl. Binnenkort in Veendam en Zuidwolde.

- En voor wie een streetrace wedstrijd of competitie wil rijden in de buurt kan kijken bij www.atb-vereniging-oldebroek.nl. Steenwijkerwold, De Wijk en Nijeveen zijn startlocaties.

Recreatieve tochten:

Zie de website van de NTFU.

Agenda:

Alle zaterdagen tot 22 juli 2017 is er gewoon training vanaf de parkeerplaats aan de Helomaweg.

29 april Op de voormalige Amerikaanse basis, Havelterberg !! Een Dikke bandenrace.

29 april landelijke jeugdwedstrijden(LJC) op de voormalige Amerikaanse basis, Havelterberg

17 mei, 14 juni en 5 juli zomeravondcompetie

20 mei training in Diever

14,15 en 16 juli kamp Helmmoet

Meer informatie kunt u op de website vinden: www.mtbhavelte.nl

 

Met vriendelijke groet,

Marieke Bakker

Coördinator jeugd MTB Havelte

jeugd@mtbhavelte.nl

06-22329526

Sponsoren

sponsoren-feb2019

Kalender

 

  • zo 15 december - Holtinger schaapskudde tocht.
  • za 28 december -...

Facebook Stream

Wielerbonden

knwu ntfu